Cumhuriyetimizin 90. Yıl kutlamalarına istinaden:

Hollanda’da Yapılan Miss Globe International Güzellik Yarışmasında Derece Alan Hollanda Ve Belçika Güzelleri Beringen de bulunan Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağın “da Avrupa’da hakkımızda bilinenin aksine mutfağımızın gerçek yüzünü gördüler. Hollanda ve Belçika güzelleri Bu güne kadar Avrupa’da, çoğunlukta döner kebap ve şiş kebap ile tanıdıkları büyük ölçüde 25-40 metrekareden oluşan ve Türk mutfağı diye anılan fast food’ larin yanında gerçek Türk mutfağının hünkârdaki zengin çeşitleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Osmanlı ve Türk mutfağının gönül elçisi Dünyaca ünlü has aşçıbaşı Ahmet Özdemir daha önce organizasyon kurulu tarafından davet edildiği Hollanda’da Yapılan Miss Globe International Güzellik Yarışmasına ziyafet ve protokol çalışmalarından dolayı katılamadı. Bunun üzerine kurul Beringen de bulunan Hünkâr Osmanlı ve Türk mutfağına, ülkemizin ve mutfağımızın Avrupa’ya tanıtım aşamasındaki katkılarından dolayı plaketini 20 kişilik bir grupla ve ilgili güzellerle birlikte bizzat restoranına gelerek ünlü Şef Ahmet Özdemir’e takdim ettiler.

Miss Globe International Güzelleri ve Avrupalı işadamları Topuz Kebabın Tadına Vardılar.

Organizasyon kurulu başkanı Bülent Türker , Hollandalı işadamları, ilgili yazılı ve görsel basın kuruluşları görevlileri, Hollanda ve Belçika güzeli ile Birlikte Misafirimiz Olan Grubu kendi kültürümüze uygun Bir Şekilde Ağırladık. Osmanlı Ve Türk Mutfağı İle Birlikte Şerbetlerimiz Hakkında Da Bilgilendirdikten Sonra Tarihi Lezzet Miraslarımızdan porsiyon olarak değil sadece tadımlık lokmalar halinde 40 Çeşit Tattırdım. Topuz Kebapla Beraber 41 Çeşit. 41 Kere Maşallah Diyorum. Yarışma programına katılamadığım için plaketimi Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağın “da tarafıma teslim eden organizasyon kurulu başkanı Sn. Bülent TURKER beye de ince düşünceleri için ayrıca teşekkür ederim. dedi.

Has aşçıbaşı Ahmet Özdemir:

ülkemizde mutfağımızla ve aşçılık camiası ile ilgili bu kadar çok birim ve kurumların olmasına rağmen, başarılarımıza camiamızdan önce diğer toplulukların sahip çıkarak desteklemeleri ve ödüllendirmeleri şahsım için gurur vericidir. yine camiamızla ilgili ayni birim ve kurumların Avrupa’daki mutfağımızın ve ülkemizin tanıtımı hakkındaki çalışmaları hususunda işlerini ve sorumluluklarını ne kadar büyük bir özenle takip ettikleri de düşündürücüdür. Dedi.

Çalışmalarının Hollanda, Lüksemburg, Almanya ve Fransa’daki programları ile Osmanlı ve Türk mutfağının gönül elçisi olmaya devam edeceğini belirten ünlü şef Özdemir yiyecek ve içecek menusu hakkında da bizleri bilgilendirdi.

Tarihi lezzet miraslarımızdan:

kahvaltılıklar ve çorbalarımız, soğuk başlangıçlarımız, sıcak başlangıçlarımız, salatalarımız, kara fırınımızdan pidelerimiz, ana yemeklerimiz, sadece bize özel patentli yemeklerimiz, balık çeşitlerimiz ve tatlılarımızdan oluşmakta. Mutfağında sadece sade yağ, tereyağı, ve zeytinyağı kullanan Has aşçıbaşı, Ayrıca hazır hiç bir sos yada ürün kullanmadıklarını belirtti.

Tamamen Osmanlı ve Türk mutfağına yakışan yiyeceklerden oluşan her an misafirlerimizin talebine açık Toplamda 140 çeşit yiyecek menusu bulunuyor. köpüklü Yörük ayranı , şalgam suyu ve farklı çeşitlerde mutlulukların paylaşılmasına vesile Osmanlı şerbetlerinin de mevcut olduğu 50 nin üzerinde de içecek menusu ile hizmet veren ve bunun yanında diş kirası kültürünü de Avrupa’da yaşatmaya çalışan Hünkâr Osmanlı ve Türk Mutfağı bölgesinde İtalyan, Akdeniz ve Fransız restoranlarına bile örnek olmaya devam ediyor.

Has Aşçıbaşı | Ahmet ÖZDEMİR | Osmanlı Ve Türk Mutfağı Gönül Elçisi

 

Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyac duyan kişi ve kurumlara yiyecek ve içecek alanlarında  restoran ve konaklama ve  işletmelerine belirtilen konularda osmanlı ve türk mutfağı, osmanlı saray mutfağı, anadolu mutfağı konseptlerinde uluslararası konumda has aşçıbaşı Ahmet Özdemir olarak yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıişletmeci körlüğü konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermekteyim. İlgili projeler için mesleki bilgilerime ihtiyac duyan kişi ve kurumlar telefonumdan (+90 532 100 18 22) veya akdenizsef@gmail.com @mail adresimden Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında tarafım ile bağlantıya geçebilirler..

Haberler